Balik Sarawak 2010 (Siri 1)

Ini adalah siri pertama dari siri2 yg akan dtg kelak.. :D.. al-kisah trip Farissa sekeluarga pulang ke Sarawak baaaah.. Memang takkan sia2 membace entry ini... sebab ceritanya agak hangat - hangat taik ayam.. kalo tak nak bace pun takper.. tak pakse pun.. ye tak?? kih kih kih..

Hari 1

Gambar yg diambil di airport.. atas sebab2 tertentu kami sekeluarga tibe agak awal.. so ape lagik makan duluk kat KFC...

Tak pernah2 naik MAS ke Sarawak.. this year kami naik MAS.. flight ticket yg agak murah around 350 each.. ok kan.. gambo di atas menunjukkan kegembiraan farissa dpt coklat..

pastuh after lunch derang serve desert eskrem ni... sodap dah lazat..

camne nak tau sedap... cube tgk aksi Farissa nih..
CERITA HANGAT BERMULA...

Sesampai saje kat airport kami disambut oleh adik papa : Uncle Zen (di Miri)...
From Miri, we all have to travel melalui BRUNEI ke LIMBANG (datuk dan nenek Farissa tinggal di sane)
Perjalanan kami mengambil mase slame 4 jam la senang kire.. sakit bontot kamek sume.. mane taknyer jln 'tersangat la bes'
Gambar di atas diambil sementara mama ada urusan penting di toilet kat border BRUNEI dan Limbang.. Time ni dah nak maghrib dah..
Farissa tgh semangat posing depan RAINBOW.. nmpk tak?
Hari 2
Papa ada work sket.. so tumpang kedai komputer kawan Papa, Uncle Ka Onn.. Dia ni kawan papa time skolah rendah dulu.. slalu gossip ngan papa dalam bahasa mandarin.. mama ni mane la pandai bahasa cina.. :(.. so mama ngan Farissa tunggu kat kedai sblah...
Jgn ingat mainan rides kat sarawak ni murah.. Kat jusco equine lg la murah.. nak naik kat sini kene bayar singgit.. kat Giant Puchong free baaaaah...

Mcm kedai kat Batu Pahat.. hehe..

Sambung main airoplane.. last ek cik Farissa OOiiii...

Meh kite cite pasal makan plaks.. Kalo time2 nak melarikan diri dari rumah nenek ngan atok.. mama slalu ajak papa makan kat sini.. sodap tau kari kepala ikan dia.. uiishh menjilat jari gitew...
bukan ape.. family papa jenis yang berdiet.. mane cukup makan kuih sekeping utk bfast.. slalu kat semenanjung menghentam mi kaa... nasi lemak ka.. lontong ka.. huhu..

Tunggu makanan sampai..

Nak tgk Bandar Limbang?? Nilah dia..
The row of shop houses..

Pasar Limbang.. mama slalu beli ikan bilis ngan udang kering kat sini.. :D

Limbang Plaza.. ada ape kat sini? takde ape2.. takyah pi k..

Pastuh kami diseru utk turun ke kebun atok dan nenek Farissa.. Nama kebun ni Lim Pak Ki.. nape name dia camtuh.. tak tau lah..
Gambo kat atas tuh menunjakkan Farissa tak biasa bau asap.. :))
Dia kate.. busuk la mama!!
Haa.. Kat sini ada kolam ikan? Ape aktiviti yg syok nak buat kat sini?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kasik makan kat ikan...

Farissa.. sakan ye.. Ikan ape? ikan keli kot.. mama terlupe ar.. ikan ape kat sini..

Melepak2 kat kebun.. Something mama dan saya takkan buat selain di srwk..hihi
kalo kat KL kat IKEA.. hahaha..

Close up!!

Pastuh Farissa sibuk nak tolong papa pi menggalah.. Buah ape??
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Buah Ini!! Buah ape ini?? Kuini!! :D Mama makan ni sebijik terus semput!! hahhaha...
TO BE CONTINUE.....

Comments

:: Mily :: said…
waa..beshnyer!!!..

farissa oke x?..mesti dia seronok kan?
Melor Rahman said…
hahahahahah tu die entry balik mengadap!
keh said…
Alaa fara.. ok le tu.. environment lain...janji farisa enjoy ok laa..cian bob kalu bace.. kecik kang ati dier..huhuhu
Nuha Ariana said…
best ape gi sana..adventure gitu..hahaha...