June 25, 2017

Eid Mubarak 2017



 Selamat bercuti uolls :)
Semoga selamat sampai ke kampung halaman masing2 ya!


June 23, 2017

Projek Baking Kuih Raya

Salam readers yang comel2 belaka..

Kalo uolls tau.. I, masak kecik2 dulu dijage oleh Mak Nora.. so kirenyer Mak Nora nih.. Mak angkat I lah.. dah panggil dia mak pun.. Mak ni org susah.. bukan susah apa.. dia takde source of income selain daripada bulanan dari sorang anak dia.. Kalo nak tau rupa mak camne.. ley cekidout at the end of this post. :)

Oh that brings me to the topic of baking cookies. Mak Nora has informed my sister that she wishes
for us to buy her some raya cookies. So, I beli dah 2 balang kuih untuk dia tp 50 keping kuih tuh cam sket sgt utk dia. Adooi.. dah la kuih raya mmg mahal. Satu balang confirm RM25 sekurang2 nya..

I minta Mr. Bob bawak I pi ke Bagus utk beli bahan2 kuih.. plan nak buat yg simple2 jer.. satu kuih dalam 4 bahan jer maximum. Itu lah buat biskut oats dgn biskut suji arab.. So, pekerja2 kenit pun dikerahkan utk menolong.. kuih ni punya la senang.. sampai tak perlu pun mesin.. just ramas2 pakai jari jer..


Biskut oats..

Biskut suji arab.. takde cherry merah.. so pakai yang hijau jer..

Sapu telur.. pastuh tabur rainbow rice
 
Bakar pun dalam 10 minit jer siap!

Sayang mak!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...